Alhamdulillah..batuk pun dh ok. So bila dh kembali sehat ni memcm la aktiviti nk buat. Untuk kali yg kedua wardah cuba buat bahulu gulung pulak. Ternyata for the second time Alhamdulillah jadi. Sonok bangat..cantik..gebu..sodapppp..resepi nye wardah amik kat majalah rasa,keluaran bila entah dh x ingat. Sesapa yg ingin mencuba bolehlah.
Bahan-bahannya:(dpt 3 gulung)
5 biji telir ayam
300gm gula pasir
190gm tpg gandum-disangai
1 sudu teh esen vanilla
Jem nanas
Cara-caranya:
1. Pukul gula pasir dan telur sampai kembang lebih kurang 15 minit. Putar laju.
2. Perlahankan kelajuan masukkan tpg gandum sedikit demi sedikit sampai sebati.
3. amik loyang 4 segi alaskan dgn kertas. Leserkan minyak.
4. Tuang adunan tadi agak2 jgn tebal sgt nanti x boleh gulung pulak.
5. bakar 10 min
6. keluarkan dan terbalikkan. Sapu jem. Gulung rapat dan kemaskan.
7. Potong. Sedia untuk menikmati.
# anda boleh letakkan pelbagai jenis perisa jem mengikut kesukaan anda.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan